Var det noget med et nyt skrivebord? Så lav det selv :-)

Follow my blog with Bloglovin

Mojn!

Jeg håber i nyder lille fredag! Jeg sidder i skrivende stund på passagersædet i vores dyt på vej til Pandrup for at spise aftensmad hos mutti. Det er sjovt så tit man bliver inviteret i byen efter man har fået barn – især hos bedsteforældrene til vores afkom…

Madsen

Dagen i dag har stået på sjov og ballade med Madsen, som efterhånden bliver mere og mere til en lille tumling, som nu kan sidde selv. Der udover har den stået på mere bagning, og jeg er vist ved at have styr på det meste til i morgen.

Jeg tænkte at jeg ville dele et lille projekt med jer. Jeg har været ved at renovere vores skrivebord, da træet har ‘givet’ sig efter det har stået inde i varmen, i et halvt års tid + at jeg aldrig er blevet tilfreds med den farve det fik, da jeg lavede det i tidernes morgen.

Bordet er blevet høvlet ned så det igen er ‘flad’. Bordet er sat sammen af 4 planker, som jeg har fundet hos XL-byg i Hune. Set i bakspejlet skulle jeg nok have været obs på at plankerne var opbevaret udendørs (dog overdækket), og da ask er meget blød i træet gav det sig en hel del da det kom ind i varmen. Projektet er meget simpelt:

– Planker, der er skåret til i længden (det kan de gøre på de fleste savværker)

– 2 mindre planker som kan gå på tværs af skrivebordet på undersiden, som man skruer plankerne fast på

– Sandpapir, P80 (her vil jeg anbefale at låne en slibemaskine – det er meget nemmere)

– Træbejdse i ønsket farve. Bejdse trænger ind i træet og giver det en mørkere tone, så man stadig kan se aftegninger og årer i træet, uden at være dækkende som almindelig maling

– Klar lak

Når plankerne er slebet glatte, bejdser man træet indtil de har den farve man ønsker. Da bejdse er oliebaseret skal det lakeres efterfølgende for at det ikke smitter af. Følg anvisningerne der følger med lak og bejdse (købt ved Flügger). Når alt dette er klaret, skal bordet skrues sammen. Planker ligges med toppen nedad og skubbes sammen, de 2 tværgående stykker træ ligges ca. 20-30 cm fra hver ende og der skrues skruer igennem det tværgående stykke træ ned i alle plankerne.

Så er bordet færdig og du kan nu bruge noget energi på finde nogle lækre bordben. Vi har brugt disse, men de har en del billige og fine alternativer i f.eks. Ikea.

Jeg er vildt glad for resultatet, og så er det billigt og unikt! God fornøjelse 🙂

Planker Bejdse DIY skrivebord

Author mformette

More posts by mformette

Join the discussion 10 Comments

 • Camilla K.P. siger:

  Skide fedt, sikke et lækkert bord, passer godt ind i rummet 😀 – Nu er jeg spændt på om jeg lige har lavet min første kommentar til en blogger!!

 • Charlotte siger:

  Det er godt nok pænt! Kan du huske hvad bejdsen hed? For farven er perfekt 😀

  • mformette siger:

   Hej Charlotte,

   Undskyld mit sene svar! Jeg er glad for at høre at du kan lide farven, jeg er selv helt vild med den og meget tilfreds med mit skrivebord!
   Bejdsen er fra Flügger og hedder “Flügger Natural wood, træbejdse base 11”. Jeg har fået den blandet til kulør: “U-614 Dyb brun”. Jeg håber det er info nok.

   Tak for din kommentar!
   Hilsen Mette.

 • Jeppe halskov siger:

  Hej, ville bare lige høre hvad det bejdse Du har brugt hedder?

  • mformette siger:

   Hej Jeppe.

   Bejdsen er fra Flügger og hedder “Flügger Natural wood, træbejdse base 11”. Jeg har fået den blandet til kulør: “U-614 Dyb brun”. Jeg håber det er info nok.

   God fornøjelse med at bejdse 😉
   Hilsen Mette.

 • Jacob siger:

  Hej!
  Hvor meget tror du at det samlet har kostet? Med bejdse, olie osv.

  • Jacob siger:

   Har du i øvrigt et godt alternativ til ask? Jeg har været i utallige byggemarkeder efterhånden, men ingen af dem har ask brædder. Jeg overvejer derfor at bruge lærk.

   • mformette siger:

    Hej Jacob! Undskyld mit sene svar!!
    Det dyreste ved bordet har klart været benene fra Hay, og ved selve bordpladen var det lak og bejdse der var dyrest – jeg fik den mindste bøtte af begge dele man kunne, men jeg havde stadig noget tilbage. Men jeg vil tro at det tilsammen har kostet max. 500 kr for træ, bejdse og lak.

    Mht. ask, så må jeg indrømme at jeg faktisk ikke engang ved hvilken træsort mit skrivebord er – vil tro det er bøg. Jeg gik bare igennem træhandlen og kiggede på alle de forskellige brædder og valgte dem jeg synes havde de flotteste aftegninger i træet som ville træde igennem bejdsen. Jeg tænker bare om ikke ask er “blød” i træet? Så giver det sig måske en del mere når det kommer ind i varmen? Evt. spørg på byggemarkedet, hvad de vil anbefale.

    God fornøjelse 🙂

    Hilsen Mette!

 • Line siger:

  Rigtig flot bord!

  Ved du hvad målene er på bordet?

Leave a Reply