DIY projekterMadsMøblerMums

Var det noget med et nyt skrivebord? Så lav det selv :-)

By 30. oktober 2014 No Comments

Mojn!

Jeg håber i nyder lille fredag! Jeg sidder i skrivende stund på passagersædet i vores dyt på vej til Pandrup for at spise aftensmad hos mutti. Det er sjovt så tit man bliver inviteret i byen efter man har fået barn – især hos bedsteforældrene til vores afkom…

Dagen i dag har stået på sjov og ballade med Madsen, som efterhånden bliver mere og mere til en lille tumling, som nu kan sidde selv. Der udover har den stået på mere bagning, og jeg er vist ved at have styr på det meste til i morgen.

Jeg tænkte at jeg ville dele et lille projekt med jer. Jeg har været ved at renovere vores skrivebord, da træet har ‘givet’ sig efter det har stået inde i varmen, i et halvt års tid + at jeg aldrig er blevet tilfreds med den farve det fik, da jeg lavede det i tidernes morgen.

Bordet er blevet høvlet ned så det igen er ‘flad’. Bordet er sat sammen af 4 planker, som jeg har fundet hos XL-byg i Hune. Set i bakspejlet skulle jeg nok have været obs på at plankerne var opbevaret udendørs (dog overdækket), og da ask er meget blød i træet gav det sig en hel del da det kom ind i varmen. Projektet er meget simpelt:

– Planker, der er skåret til i længden (det kan de gøre på de fleste savværker)

– 2 mindre planker som kan gå på tværs af skrivebordet på undersiden, som man skruer plankerne fast på

– Sandpapir, P80 (her vil jeg anbefale at låne en slibemaskine – det er meget nemmere)

– Træbejdse i ønsket farve. Bejdse trænger ind i træet og giver det en mørkere tone, så man stadig kan se aftegninger og årer i træet, uden at være dækkende som almindelig maling

– Klar lak

Når plankerne er slebet glatte, bejdser man træet indtil de har den farve man ønsker. Da bejdse er oliebaseret skal det lakeres efterfølgende for at det ikke smitter af. Følg anvisningerne der følger med lak og bejdse (købt ved Flügger). Når alt dette er klaret, skal bordet skrues sammen. Planker ligges med toppen nedad og skubbes sammen, de 2 tværgående stykker træ ligges ca. 20-30 cm fra hver ende og der skrues skruer igennem det tværgående stykke træ ned i alle plankerne.

Så er bordet færdig og du kan nu bruge noget energi på finde nogle lækre bordben. Vi har brugt disse, men de har en del billige og fine alternativer i f.eks. Ikea.

Jeg er vildt glad for resultatet, og så er det billigt og unikt! God fornøjelse 🙂

Leave a Reply