MadMums

Stilhed eller rettere travlhed… Og vildt lækre juleboller!

By 22. november 2014 No Comments

Halløj i stuen!

Der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, men vi har simpelthen haft sååååå meget at se til. Vi har heldigvis en stille aften på sofaen i aften 🙂

Og og og! Så er der sket noget helt vildt her i ugen som jeg glæder mig helt vildt til at kunne fortælle, men jeg er nødt til at holde mund lidt endnu… Jeg prøver i hvertfald 🙂

Indtil da, vil jeg dele en lækker opskrift på juleboller med jer, så i kan smovse hele søndagen og komme i julestemning! (Oh yes, jeg hentede julepynten i kælderen i dag! Yay!)

Ingredienser:

2,75 dl lunken vand

50 g gær

1 æg

50 g sukker

700 g mel

8 g salt

10 g kardemomme

100 g margarine

100 g rosiner

100 g valnødder

Rør gæren ud i vandet. Bland alle de tørre ingredienser undtagen valnødder og rosiner. Hæld melblandingen i vandet og tilføj æg og margarine og ælt godt til dejen er fast og smidig. Tilføj så rosiner og hakkede valnødder. Lad dejen hæve 30 min. Form dejen til boller (jeg fik 12 store boller) og lad dem efterhæve i en times tid. Tænd ovnen på 200 grader og pensl bollerne med enten æg eller mælk og drys perlesukker på toppen (jeg havde ikke perlesukker, men brugte i stedet lyst rørsukker). Bag bollerne i ca. 15 minutter.

Velbekomme! 🙂

Leave a Reply