Spinatomelet med laks og hytteost…

… Ja, jeg ved ikke om det er rigtigt at kalde det for en omelet, måske æggekage er mere korrekt. Det må i lige leve med 🙂

I dag er en af de dage hvor jeg ikke skal lave en fløjtende fis, andet end at have uredt hår, ingen make-up, være i bumsebukser og hygge mig med Madsen. Måske jeg kan finde på at rydde op og sætte robotstøvsugeren i gang (Oh yes, vi har fået en robotstøvsuger og jeg ELSKER den! Den har gjort mig til et lykkeligere menneske 😉 ).

Madsen og robotstøvsugeren

Mads kan få meget tid til at gå, med at holde øje med robotstøvsugeren! 😀

Thiesen er på job og skal til julefrokost i aften, så vi har det hele for os selv. Og hvor er det dejligt – ikke at Thiesen ikke er hjemme, men at vi ingenting skal lave… Medmindre det begynder at sne igen, har jeg ikke planer om at gå udenfor en dør, måske lige et smut over i fakta (der er ca. 200 meter), for Mads er begyndt at spise rugbrød (store dreng!), så skal have købt noget bondebrød…

Jeg kunne også godt finde på at handle til at lave en lækker spinatomelet til aftensmad! Her er hvad du skal bruge til 2 sultne personer:

Ingredienser til spinatomelet– 250g røget laks

– 450g frossen hakket spinat

– et halvt bundt forårsløg

– et halvt æble (mængden af æble og forårsløg varieres alt efter smag)

– 4 æg

– 450g hytteost

– salt, peber, en sjat mælk og en lille tsk dijon sennep

Du tør spinaten op (dette kan gøres i mikroovnen, hvis det skal gå hurtigt). Så slår du de 4 æg ud i en skål, hælder en sjat mælk i og topper med lidt salt og peber (Hvis du har det på lager kan du tilføje en lille smule revet muskatnød), og pisker det til en ensartet masse. Når æggeblandingen er fin, pisker du den optøede spinat deri og hele blandingen hældes på en varm pande med fedtstof på. Du kan dække panden med et låg eller stanniol, så går det lidt hurtigere.

Spinat omelet

Imens omeletten passer sig selv, hakker du forårsløg og æble fint og blander det du finder en passende mængde sammen med hytteosten. Hytteosten smages herefter til med salt, peber og dijon sennep. Evt. kan du putte en lille smule sukker og citronsaft deri. Når omeletten er fast på toppen er den færdig. Og så er du faktisk klar til at anrette et stykke omelet med røget laks toppet med hytteostblandingen. That’s it.

Velbekomme! 🙂

Spinatomelet med laks og hytteost