HverdagMads

Noget om at være nybygger og kortvarigt singlemom…

By 5. februar 2016 No Comments

Mojn! 🙂

Jeg er blevet en erfaring rigere! Jeg tager sku’ hatten af for alle enlige forældre!!
Som overskriften antyder har jeg haft fornøjelsen af, at være alene med Madsen i en længere periode – og her er jeg udemærket klar over at jeg på ingen måde er hårdt ramt, for jeg har været alene med Mads i 5 dage og i aften skulle Mathias meget gerne komme hjem igen. Men jeg tænker om det er 3, 5, 10 eller 14 dage man skal klare alle de daglige gøremål som man er vant til at være to voksne til, så har jeg i hvertfald oplevet at jeg til tider synes det er anstrengende, ensomt og kedeligt… (Må man sige det når det omhandler at have 5 dage alene med sin søn??!).

Én ting er, at man er den eneste til at lave havregrød, skifte lortebleer, skælde ud, lave aftensmad, rydde op, vaske tøj osv. (de fleste af jer kender sangen…), så synes jeg helt ærligt bare at det er kedeligt at være så meget alene. Før jeg mødte Mathias boede jeg alene, og det var jeg faktisk ret god til! Jeg nød at kunne gøre med mine dage som jeg ville, jeg kunne tage et smut i fitness, have besøg af en veninde, tage i biografen eller hvad der nu lige faldt mig ind, og hvis jeg bare havde lyst til en aften helt alene på sofaen, så nød jeg at være alene. Sådan er det ikke længere! Ens hverdag handler om at den skal fungere for dit afkom, du skal gerne være hjemme til ordentlig sengetid og der er ikke andre muligheder for selskab end at have gæster eller knævre i telefon – ikke at det er slemt, men hvis jeg skal have gæster, så betyder det at jeg skal have en lejlighed der ser ordentlig ud… Og det er som om det kun sker ca. hver tredje dag (det er derfor jeg ikke er fan af uanmeldt besøg, chancen for at gæsterne rammer en af de rodede dage er ret stor!), og nogle gange orker man bare ikke det der med telefonen…

Det er ikke så meget én at snakke med jeg savner, men jeg savner at have Mathias at sidde og hænge op ad i sofaen, se Netflix serier med og bare være stille sammen med og nyde at der er ro fra børneværelset… Godt han kommer hjem i aften, og at der forhåbentlig er et år til at han skal på messe i London igen 😀

Jeg tænkte, at jeg ville prøve at sætte lidt ord på hvordan jeg indtil nu har oplevet forløbet som nybygger. Der er jo mindre end en måned til at de går i gang med at bygge!! Vi overtager grunden d. 1 marts, så vi krydser alt hvad vi kan for at vejret tillader at vi kommer igang til tiden 🙂

Folks første reaktion når man fortæller at man skal til at bygge hus, er oftest noget alla “Ej hvor lækkert, med et helt nyt hus! Hvor er det altså spændende” og derefter kommer kommentaren “Er det så et af de der typehuse i skal have?”. Hvad betyder “typehuse” egentlig?? Jeg synes det lyder så discount agtigt – og jeg kan godt love jer for at det bestemt ikke er fordi du får kastet et hus i nakken for ingen penge! Jeg troede at typehuse var noget du valgte ud fra et katalog – hvilket vi også har gjort, men så har vi flyttet rundt på væggene, tilføjet ekstra kvadratmeter og værelser, hvilket i sidste ende betyder at vi får opført et hus som ikke står mangen til andre steder… Typehus eller ej, så glæder jeg mig meget til at det står klar til sommer!

Vi skrev under på byggeaftalen d. 2 december. Sjovt nok skulle man tro, at det man skriver under på er den færdige tegning og pris, men nej, det er først derefter det “hårde” arbejde starter. Her starter møder med byggelederen, møde med elektrikeren og køkkenfolket. Det er som sådan også fint nok, men jeg synes egentlig man gør det hele lidt baglæns, for du kan på ingen måde regne med det tilbud du har underskrevet og fået godkendt i banken… Det kunne vi i hvertfald ikke, fordi vi har gjort os nogle tilvalg i form af f.eks. carport, el og køkken. Og det er ikke bare småpenge vi snakker om… Og du mangler stadig at lægge fliser, så græs, købe lamper osv. når først huset står færdig. Det overrasker os selvfølgelig ikke helt vildt, fordi jeg føler vi har været godt forberedte, men jeg må ærligt at indrømme at siden vi skrev under d. 2 december har jeg haft flere bekymringer omkring nybyggeri end jeg har haft glæder. Nu når vi snart “point of no return” hvor de starter på huset, og alle tilvalg osv. gerne skal være på plads, hvilket jeg tror helt automatisk vil give mig lidt ro – men igen, vi har heller ingen anelse om, om vi render ind i problemer når først de begynder at grave i jorden…

Jeg havde møde med vores bankrådgiver for lige at gennemgå det hele én gang til, og banken er selvfølgelig stadigvæk med på projektet, så jeg burde bare lægge alle mine bekymringer fra mig, men det er svært, det er sku’ mange penge vi skal af med! 🙂 Mon ikke jeg når at komme til at glæde mig inden alt for længe 😉

Jeg har en feberramt dreng hjemme i dag, så vi starter weekenden på sofaen med traktorfilm i fjerneren 🙂 Rigtig god weekend herfra!

Leave a Reply