DIY projekterMads

Mangler du julegaven til bedsteforældrene?

By 4. december 2014 No Comments

… Og nej mor, du kan ikke gætte hvad du får i julegave 😉

Jeg har været ved at lave aftryk af Madsens hånd og fod, og tænkte at jeg ville dele denne nemme gør-det-selv. Det er i hvertfald meget billigere end de der dyre pakker man kan købe til at lave aftryk.

Fremgangsmåden er enkel. Du laver en stor klump trylledej, deler den i to og maser dejen ned i hver sin bøtte og jævner dejen så godt du kan. Jeg brugte to firkantede plastikbøtter fra Ikea.

Så kommer den sværeste del… At få dit barn til at trykke sin hånd/fod ned i trylledejen uden at lave ballade! (Jeg indrømmer gerne at vi tog håndaftrykket om mere end én gang…). Når du er tilfreds med aftrykket, køber du en pose gips (Jeg fandt et kg. i Bilka til ca. 20kr og brugte kun halvdelen til de to aftryk, men det afhænger af hvor tyk du vil have gipsen)

Jeg lod gipsen tørre natten over og da jeg tog den ud næste morgen, var den stadig lidt fugtigt. Det var en fordel fordi jeg kunne glatte gipsen lidt ud, de steder hvor den var blevet ujævn. Herefter lod jeg gipsen tørre helt, inden jeg malede aftrykkene med hobbymaling og da det var tørt, sprayede jeg dem med lak (Udendørs!). Lakken behøves ikke, jeg kan bare godt lide den glinsende overflade 🙂

Her er opskriften på trylledej:

– 2 kopper mel

– 1 kop salt

– 1 kop varmt vand

– 1 spsk olivenolie

Alle ingredienser blandes indtil du har en ensartet masse. Og det var den opskrift – er det ikke nemt? 🙂

Leave a Reply