HverdagMads

Familien med de hvide orkidéer…

By 13. januar 2015 No Comments

Hvad er der med folk og hvide orkidéer?! Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke er født med grønne fingre… Tværtimod, så har blomster en tendens til at dø en uges tid efter de er kommet i min varetægt og jeg aner ikke hvorfor? Jeg har sågar været hos en blomsterhandler som plantede nogle fine blomster i mine medbragte potter, som lovede mig at dem kunne jeg simpelthen ikke slå ihjel. Jeg fik vejledning til vanding og det hele, men ganske som forventet, visner de fine blomster for mig (der gik dog noget længere tid end normalt 😉 ).

Ej det er ikke helt løgn når jeg siger, at jeg ikke aner hvorfor mine blomster visner for mig. Blomstervanding står omtrent ligeså højt (eller lavt om man vil…) på min “To do”-liste som gulvvask og vinduespolering – og nej en gulvvask er ikke noget der sker hver uge herhjemme! (Det sker oftest når Mathias har en af sine kammerater på besøg, han har formået at se mig polere gulve i mit stuepigekostume TO GANGE – Mathias har knap nok set mig vaske gulv så mange gange… 😀 Og med stuepigekostume mener jeg joggingbukser, klipklappere, gammel t-shirt, strithår og ingen make-up. You get the picture). Nå en lille sidebemærkning..

Det var det med orkidéerne. Jeg har fået en del orkidéer foræret igennem mit liv og i samme sekund de taber blomsterne, så ryger de ud. Ja nu er der nok nogle der vil mene at det er synd og skam, og komme med bemærkningen “Du skal bare lade dem passe sig selv, så kommer der nye blomster igen”. Det er også fint nok, men jeg har endnu ikke fundet et sted hvor jeg har lyst til at stille en dynge grimme planter? Jojo det er da en flot blomst – når der er blomster på! Ellers er det jo noget der ligner 3 flade palmeblade og en/to grøn stilke som stikker 40 cm op i luften.

Samlingen i vindueskarmen… Der er 4 mere i lejligheden…

Da Mads blev født, havde vi en hel del besøg i tiden efter og stort set hver og en kom med et hvid orkidé. Ikke en pink eller gul, men hvid! Det er ikke løgn det jeg siger nu, på en måned fik vi 7 hvide orkidéer!! Og der er kommet flere til siden. Så sent som i fredags ankom den sidste til samlingen. Som om det ikke er vildt nok, så kommer det vildeste her, de har allesammen overlevet! De har endda sat nye skud og blomstret igen!! Det er første gang det er sket 😀

Jublen er kortvarig for eftersom Mads er begyndt at kravle, og blomsterne er opbevaret i hans vindueskarm som er ca. 40 cm over gulvet, så de kommer ikke til at leve evigt. Hvis jeg kender nogle der vil adoptere en orkidé, så sig endelig til! 🙂

Der er forresten sket mere med Madsen siden nytår udover alle de andre ting jeg nævnte i forrige indlæg. Han er nu også begyndt at rejse sig. Jeg vidste godt at det oftest følger med når de små begynder at kravle, men efter 8 dage? Jeg synes det går noget stærkt nu – brems lige barnet 🙂

Jeg håber ikke i blæste væk i weekenden!

Leave a Reply