HverdagMadsMor

4 dage tilbage af barsel… og om at skulle undvære hinanden

By 27. januar 2015 No Comments

Der er sølle 4 dage tilbage af min barsel… Spørg lige om jeg synes det giver mening?! Mads er da først lige kommet til verden og jeg skulle have barsel i 9 måneder?! HVOR BLEV DE 9 MÅNEDER AF?

Og jeg som troede at jeg kunne risikere at komme til at kede mig på barsel. Tværtimod! Én ting jeg har erfaret… Når vi engang skal have nr. 2, så skal jeg gå hjemme længere!

Når alt det så er sagt, så glæder jeg mig også lidt til at komme i gang igen. Jeg ved at der er travlt på job, og jeg tror min chef og jeg har fundet en fornuftig løsning ift. at mit arbejde er i Nordborg og jeg bor i Aalborg… Jeps i læste rigtigt! Der er ifølge google maps 320 km imellem min bopæl og mit arbejde.

Til august har jeg været ansat hos Danfoss i 4 år som grafiker. I den tid har jeg haft bopæl i Aabenraa, lige indtil maj sidste år, hvor vi flyttede nord på. Dengang gav det lidt mere mening at have arbejde i Nordborg, men på den anden side, jeg er glad for mit arbejde, jeg har ikke fundet noget alternativ og jeg synes ikke det er en mulighed at gå hjemme på dagpenge.

Når min barsel slutter her d. 1. februar, så har jeg stadigvæk 8 ugers betalt barsel tilbage (vel egentlig også noget mere, men så er min pose barselspenge brugt) og så har jeg også 6 ugers fuld ferie jeg skal have brugt inden maj i år. Så løsningen er blevet, at jeg i et halvt års tid går ned på halvt tid, sådan jeg har 3 arbejdsdage og 2 dages ferie/barsel. Den ene af de tre dage sidder jeg i Aalborg og arbejder, og de sidste to dage skal jeg være i det sønderjyske. Cirka hver fjerde uge kan jeg så have en uge hvor jeg sidder hjemme alle 3 dage.

Det betyder at jeg stort set skal have en overnatning i det sønderjyske om ugen. Jeg har heldigvis en dejlig veninde som jeg kan sove hos, så helt ensom bliver jeg ikke 🙂

Jeg ved godt, at mange vil mene at dette er en uholdbar løsning, men jeg giver det en chance, for det skal selvfølgelig ikke gå ud over min familie. En fordel er, at det betyder at Mads kun skal have to lange dage i dagpleje om ugen, og resten af ugen kan jeg hente ham tidligt eller beholde ham hjemme 🙂 (Han er også kun meldt ind på deltid).

En anden ting der begynder at komme tæt på nu, er at min dejlige lillesøster skal ud og rejse i 3 måneder! Så længe har jeg vist aldrig skulle undvære hende før og hun er bare stadig en bette lort (hun bliver 20 til maj 😀 ). I hvertfald, hun rejser d. 4 februar, og vi skal selvfølgelig med ud i lufthavnen og sige farvel, men jeg gruer allerede for mit tuden, det kan jeg bare slet ikke styre sådan noget!

Hun bliver savnet moster Mims! Den dejligste søster man kan ønske sig <3

Jeg trøster mig ved tanken om at 9 måneder er gået så hurtigt, og at 3 måneder er ingenting, men hold nu op jeg kommer til at savne hende!!

Leave a Reply