HverdagMadsMorMøg

2015 – et år med køb af grund og hus, to graviditeter og én abort…

By 15. januar 2016 No Comments

Dette er mit første indlæg i 2016 – næsten også i 2015… Jeg må da indrømme at da jeg i sin tid startede bloggen op, havde en lidt større forventning til mig selv om at skulle dele noget mere… Det var så lettere sagt en gjort, men nu prøver vi igen – der er også sket en hel del flere ting siden sidst som jeg gerne vil dele ud af!

Hvad havde jeg i støbeskeen da vi gik ind i 2015? – altså én ting kan jeg skrive under på, jeg er ikke blevet bedre til at huske… Jeg føler mig heller ikke yngre, eller lettere for den sags skyld. I januar sidste år startede jeg på slankekur (som de fleste vel gør i Januar?!), jeg meldte mig ind ved “Fit all” og opnåede faktisk rigtig gode resultater, jeg smed sku’ næsten 10 kg!! Det gik så i vasken lige omkring påske hvor jeg ikke kom afsted til vejning om mandagen fordi jeg godt vidste at jeg bestemt ikke havde tabt mig ovenpå påskefrokost osv, og så var det løb ligesom kørt… Suk.. Men hvis man skal se positivt på det, så er jeg da i det mindste ikke nået op på min startvægt (endnu) 😉 Haha…

Jeg er stadig ansat hos Danfoss, min barsel er nu slut og jeg arbejder igen på fuld tid. Dog er der ændret en smule på vores aftale, jeg kører syd på én dag om ugen og arbejder hjemmefra eller fra vores kontor i Århus de andre dage. Det fungerer OK, det værste er dog at sidde så isoleret, jeg savner mine kollegaer må jeg indrømme.

Jeg hænger også stadig på Mads og Mathias 😉 Mads er nu 20 måneder – et sted mellem halvandet og to år (Mathias blev 25 i November, men det er som om det er lidt irrelevant 😉 )… Og hold nu op hvor sker der meget i den alder. Han er jo blevet et rigtigt lille menneske! Han forstår stort set alt hvad vi siger – dette er ikke ensbetydende med at han hører efter. Han har bare udviklet sig til en fantastisk lille person, som er helt vildt underholdende og dejlig at være sammen med (det meste af tiden…). Jeg er desværre nok også nødt til at indrømme at han har arvet mit temperament, hold nu op så sur han kan blive når tingene ikke går hans vej!! Og det kan nogle gange godt være svært at holde masken når han er tvær – især når vi siger nej til ham og han sender os det mest sure blik han kan mønstre, imens han slår i bordet i arrigskab… Haha 😀 Jeg aner ikke hvor han har det fra 😉

2015 blev også året hvor vi underskrev en købsaftale på 1050 kvm græsmark i Støvring og en byggeaftale! Vi skal sku’ til at bygge hus! Det er helt vildt, og jeg føler mig virkelig voksen nu hvor vi skal være husejere. Og endnu mere spændende fordi vi skal bygge det selv (her vil jeg godt rette mig selv – fordi vi ville aldrig kunne bygge et hus, altså jeg kan knap nok slå et søm i væggen uden det bliver skæv…). Vi har allieret os med FBA Huse i Viborg, og de kommer til at stå for det hele. Huset skal efter planen stå klar i juli måned, hvis vi kommer i gang til marts som planen er. Så vi er for tiden i gang med at godkende skitsetegninger, vælge mursten, pege på køkken, gætte på hvor vores stikkontakter skal være og bare tage en vanvittig masse beslutninger, som vi i bund og grund ikke aner om er rigtige før huset står klar til sommer… Det er spændende, nervepirrerende, giver alt for mange bekymringer og koster ALT for mange penge, men mon ikke nok vi skal blive glade for det i sidste ende 🙂 Jeg kommer til at dele en hel masse omkring nybyggeri på bloggen den næste tid.

2015 blev også året hvor jeg røg ind i den statistik der hedder “20% af alle kvinder får en ufrivillig abort”. Nu er jeg med i de “En ud af hver femte kvindes” -klub, som har oplevet at tabe et foster.

I juli måned blev jeg gravid. Starten af graviditeten gik overraskende nemt, ingen kvalme, trætheden var heller ikke så overvældende og da jeg var ca. 7 uger henne delte vi nyheden med familien inden vi skulle på sommerferie… Vi nåede at nyde varmen i små 4 dage da jeg begyndte at bløde – ikke noget voldsomt, bare en smule, men nok til at jeg synes det var mærkeligt. Og det forsatte i 14 dage… Vi kommer hjem fra ferie og jeg bliver scannet på Aalborg sygehus med beskeden om at det er en ukomplet graviditet og jeg skal have en abort.

Jeg havde haft 14 dage til at vænne mig til tanken om at det nok var en abort, men derfor var det alligevel lidt af en mavepuster at få den endelige besked på sygehuset… Mest af alt var jeg bare sur, skide træt af og ærgelig over at det ikke gik så nemt som første gang. Jeg blev sendt hjem med nogle smertestillende piller og tre stikpiller som skulle sætte en medicinsk abort igang dagen efter. Held i uheld kommer aborten så spontant samme eftermiddag og kroppen gør faktisk alt arbejdet selv. Men FØJ da, hvor nåede jeg lige at huske tilbage på hvordan veer føles ved en fødsel! Jeg satte stor pris på de smertestillende piller…

Når alt det er sagt, så gik det virkelig nemt med aborten når endelig det skal være. Jeg var meget glad for at jeg ikke skulle indlægges til en udskrabning! Og for det ikke skal være løgn er jeg faktisk gravid igen og denne gang ser alt ud til at gå som det skal! Jeg er over 3 måneder henne og vi forventer ankomst for baby nr. 2 i Juli måned (5 dage efter vi har fået nøglen til huset…), så vi får en begivenhedsrig sommer, men det skal nok gå! 🙂

Det var en kort gengivelse af  de største begivenheder i 2015. Det er min plan at dele de fleste fra 2016 på bloggen 😉

Ha’ en dejlig dag!

Leave a Reply